Funderingsonderzoek

In Rotterdam zijn veel woningen op houten palen gebouwd. Dat was toen heel gebruikelijk omdat hout werd gezien als een van de sterkste materialen. Maar houten palen kunnen door de jaren heen worden aangetast, wat tot funderingsproblemen kan leiden. Mogelijke oorzaken van funderingsproblematiek zijn: aantasting door bacteriën of schimmels, verzakking van de grond (negatieve kleef), te weinig houten palen in de constructie. De fundering bevindt zich onder de grond en is nooit te zien. Alleen door funderingsonderzoek is te achterhalen wat de staat van de fundering is. Een onderzoeksrapport stelt eigenaren in staat om op tijd maatregelen te nemen: als een fundering het pand niet meer kan dragen, kan dat op termijn veel schade veroorzaken. Eigenaren die niet weten of hun fundering houten palen heeft kunnen de snelle funderingscheck doen.  

Wijken

Bospolder

Wij hebben het afgelopen jaar met veel plezier eigenaren in Bospolder begeleid. Ons werk zit er nu op en wij nemen afscheid van deze wijk. Binnenkort sturen wij een afsluitende brief naar alle woningeigenaren met een beknopte samenvatting van het traject. Heb je nog even de tijd nodig om een besluit te nemen of ben je nog bezig met je groep? De gemeentelijke subsidie is niet aan onze begeleiding gebonden en blijft gewoon beschikbaar.

Middelland-Zuid

Wij hebben het afgelopen jaar met veel plezier eigenaren in Middelland-Zuid begeleid. Ons werk zit er nu op en wij nemen afscheid van deze wijk. Binnenkort sturen wij een afsluitende brief naar alle woningeigenaren met een beknopte samenvatting van het traject. Heb je nog even de tijd nodig om een besluit te nemen of ben je nog bezig met je groep? De gemeentelijke subsidie is niet aan onze begeleiding gebonden en blijft gewoon beschikbaar.

Meer informatie is op de gemeentelijke website te vinden of mail naar mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Hoe werkt het?

Afgeronde wijken

Wij hebben in een aantal wijken in opdracht van de gemeente eigenaren van woningen op houten palen over funderingsproblematiek geïnformeerd en met funderingsonderzoek begeleid. In onderstaande wijken zijn de onderzoeken afgerond. Eigenaren die een rapport hebben ontvangen weten hoe de fundering ervoor staat en of zij actie moeten ondernemen.

Afgerond

Oude Noorden-Noord

In het Oude Noorden Noord hebben wij voor elk onderzoeksblok een offerte opgevraagd. Eigenaren die hebben besloten om in te gaan op dit aanbod hebben een eigen bijdrage betaald en een onderzoeksrapport ontvangen. Wij hebben de onderzoeken begeleid en de subsidie aangevraagd. De laatste rapporten werden begin 2021 opgeleverd.

Afgerond

Provenierswijk-West

Wij hebben in de Provenierswijk West een collectief offertetraject georganiseerd: eigenaren konden zich inschrijven en onderzoeksbureau Wareco heeft de rapporten opgesteld. Woningcorporatie Havensteder was projectpartner en heeft meegedaan met het collectieve aanbod. Eind 2021 hebben wij samen met Wareco de uitkomsten van het onderzoek met de eigenaren besproken.

Afgerond

Provenierswijk-Oost

In de Provenierswijk Oost hebben wij iedereen geïnformeerd over funderingsproblematiek. Eigenaren die de fundering willen laten onderzoeken hebben wij bij het opvragen van offertes, het selecteren van een onderzoeksbureau, de subsidieaanvraag en andere praktische zaken begeleid. De meeste rapporten zijn voor afloop van het traject eind 2021 opgeleverd.

Hoe kan jij je fundering laten herstellen?

Heb je al funderingsonderzoek uitgevoerd en is de termijn van herstel 0-5 jaar? Dan kom je wellicht in aanmerking om gratis begeleiding te krijgen bij het herstel van jouw fundering. 

  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Volg ons op social media:

© 2015 - 2022 Copyright | Privacyverklaring