Funderingsonderzoek

In Rotterdam zijn veel woningen op houten palen gebouwd. Dat was toen heel gebruikelijk omdat hout werd gezien als een van de sterkste materialen. Maar houten palen kunnen door de jaren heen worden aangetast, wat tot funderingsproblemen kan leiden. Mogelijke oorzaken van funderingsproblematiek zijn: aantasting door bacteriën of schimmels, verzakking van de grond (negatieve kleef), te weinig houten palen in de constructie. De fundering bevindt zich onder de grond en is nooit te zien. Alleen door funderingsonderzoek is te achterhalen wat de staat van de fundering is. Een onderzoeksrapport stelt eigenaren in staat om op tijd maatregelen te nemen: als een fundering het pand niet meer kan dragen, kan dat op termijn veel schade veroorzaken. Eigenaren die niet weten of hun fundering houten palen heeft kunnen de snelle funderingscheck doen.  

Laatste nieuws

Hoe werkt het?

Afgeronde wijken

Afgerond

Oude Noorden-Noord

Wij hebben in de afgelopen maanden woningeigenaren in het Oude Noorden Noord met funderingsonderzoek begeleid. De gemeente heeft ons hiervoor opdracht gegeven. De inschrijfperiode voor het onderzoekstraject is op 1 november 2020 geëindigd en daarmee ronden wij het project voor eigenaren die zich niet hebben aangemeld af. Sommige blokken hebben zich snel aangemeld en zijn al onderzocht. De overige onderzoeken starten binnenkort.

Afgerond

Provenierswijk-West

Wij hebben woningeigenaren in de Provenierswijk West met funderingsonderzoek begeleid. De gemeente heeft ons hiervoor opdracht gegeven.  De blokken die zich hebben aangemeld zijn inmiddels onderzocht. Op dit moment stelt onderzoeksbureau Wareco de rapporten op. Daarna weten eigenaren hoe hun fundering ervoor staat.

Afgerond

Provenierswijk-Oost

Wij hebben woningeigenaren in de Provenierswijk Oost met funderingsonderzoek begeleid. De gemeente heeft ons hiervoor opdracht gegeven.  De blokken die zich hebben aangemeld zijn inmiddels onderzocht. Op dit moment stelt onderzoeksbureau Wareco de rapporten op. Daarna weten eigenaren hoe hun fundering ervoor staat.

Hoe kan jij je fundering laten herstellen?

Heb je al funderingsonderzoek uitgevoerd en is de termijn van herstel 0-5 jaar? Dan kom je wellicht in aanmerking om gratis begeleiding te krijgen bij het herstel van jouw fundering. 

  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Volg ons op social media:

© 2015 - 2022 Copyright | Privacyverklaring